torsdag 5. juli 2012

Reise til en annen verden


Det er ganske mye å pakke og tenke på for en familie på 6, så det ble lite søvn siste natta før avreise. Vi reiste med fly fra Sandefjord Lufthavn Torp til Amsterdam kl 0615. Bjørn og Bjørg kom til oss dagen før så vi reiste alle 8 samlet til flyplassen tidlig torsdag morgen.
Vi reiste med KLM hele veien til Kilimanjaro flyplass
 
 
 
 
 
 



 

Elvina var så heldig å bli flyttet til business-class ved ombordstigning på Torp. Det var hun strålende fornøyd med. Vi andre satt litt spredt. Turen til Amsterdam tok 2 timer. Da vi hadde landet i Amsterdam gjorde ikke Elvina annet enn å skryte av den gode frokosten hun hadde hatt på første klasse. Vi andre kunne ikke annet enn å unne henne det. Flyet videre til Kilimanjaro gikk kl 1005, så vi hadde tid nok på flyplassen i Amsterdam til å ta igjen for en heller dårlig frokost på økonomiklasse.

Flyet til Kilimanjaro var heldigvis større og bedre utstyrt. Det var bra siden flyturen skulle ta 8 timer. Vi satt alle 8 samlet i rader bak hverandre. Vi var trøtte og fikk sovet litt nå og da. For Thea Helen var det å kjøre fly så spennende at hun ville ikke sove. Hun tegnet og spilte DS. Men heldigvis ga hun etter til slutt og sov i ca. 2 timer. Vi fikk servert mat 2 ganger og masse drikke og en is. De viste også filmer om bord.
Nettsiden til Kilimanjaro International Airport: http://www.kilimanjaroairport.co.tz/
Landet på flyplassen i Kilimanjaro kl. 2030 lokal tid. En time etter norsk sommertid. Det var godt å komme frem. Vi fikk hentet all bagasjen vår etter å ha stått i kø for å få kjøpt VISA til 50 dollar pr person. Flyplassen virket sliten og det var et uvant kaldt lys. Godbless og Neema + noen fra hotellet kom for å møte oss, og vi ble fraktet til hotellet vi skulle sove på første natta. Alle smilte og hilste og hjalp til med bagasjen. Veldig hyggelige. Mye av bagasjen ble stuet oppe på taket på bilen. Vi kjørte i inntil en halvtime i mørket før vi kom frem til hotellet som het Snowview hotel. Det var umulig å se noe langs veien på grunn av lite gatelys, men vi hørte mye.
Hotellets nettside:http://www.snowviewhotel.com/

Hotellet hadde enkel standard. Vi ble innlosjert på 2-mannsrom med dobbeltsenger. Victoria og Elvina på et rom, Jeg og Thea helen på et og Thorbjørn og Nicolai på et. De hadde laget i stand mat til oss så det var bare å sette seg å spise i spisesalen. Vi var mer trøtte en sultne, men det smakte godt med en matbit. Vi fikk servert suppe til forrett og diverse retter til middag. Vi hentet maten selv som en buffé. Godbless og Neema spiste med oss.
 Kveldsmat på hotellet
 
Deretter bar det opp på rommet og i seng. Thea Helen sovnet ganske fort bare hun kom seg i seng. Jeg ble liggende å høre en mygg surre utenfor myggnettingen, og lurte litt på hvor jeg la den ene myggsprayen. Hadde ikke veldig lyst til å krype ut av dyna og utenfor myggnettingen. Det har vært en veldig lang dag. Utrolig å endelig være her… Det er både spennende og skremmende på en gang. Blir spennende å våkne i morgen å se ut vinduet. Det er ganske lytt her på hotellet. Hører folk som prater, biler som kjører og tuter. Men virker litt som det begynner å roe seg nå. Klokka er 2315. I morgen skal vi være klare til kl. 0900. Da blir vi hentet av en minibuss. Så det er vel bare å legge hodet på puta å prøve å sove….men må nok gjøre noe med den myggen først…  
 Ganske koslig å sove under myggnetting
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar