søndag 8. juli 2012

Så gjør vi så når til kirken vi går, tidlig en søndags morgen

Hadde vekkerklokka på 0610. Lå å slumret noen minutter. Det var fortsatt mørkt ute, men lysnet fort. Vi sto opp og pyntet oss. Vi fikk servert drikke og litt brød før vi tok bena fatt å gikk til kirken ca. kl. 0710. Vi brukte ca. 15-20 min på å gå dit. Det var spesielt å gå slik midt i landsbygda. Møtte flere andre som også var på vei til kirken. Andre holdt på med diverse gjøremål utenfor husene sine, og stoppet opp å så på oss da vi gikk forbi. De fleste hilste høflig J. Vi var nok litt av et syn. 8 hvite midt i den afrikanske landsbygda. Pent pyntet med lange kjoler på jentene og skjorte på mannfolka.




Har pyntet oss til gudstjeneste
Vi hilste på presten og fikk plasser lengst fremme. Kirken ble stapp full. Litt ut i gudstjenesten måtte vi alle opp å presentere oss.  Bjørn og Thorbjørn sang en norsk sang, noe som ble satt pris på. Resten av gudstjenesten foregikk uten at vi forsto så mye. Ble litt vel langtekkelig for Thea Helen, men hun klarte seg bra. De tre store satt rette i ryggen og viste lite tegn til at de kanskje kjedet seg… flinke «unger» J. Det var kollekt også. Det ble plassert en kurv helt foran i kirken og alle måtte gå frem å legge penger og annet i den. Det var flere runder med kollekt, tydeligvis til inntekt for forskjellige formål.

Merket at sola hadde kommet høyere på himmelen da vi gikk tilbake. Det blåste, og var nesten litt kaldt da vi gikk til kirken, men deilig og varmt på vei tilbake.
Et vanlig hus...

Etter å ha spist frokost brukte vi tid sammen med alle barna. Vi leste for dem fra bøkene vi hadde med. Vi pratet med dem og ble bedre kjent.
Victoria sitt hår ville alle ta på

Thea Helen snek seg litt vekk. Hun synes ikke det var så lett siden hun ikke forsto hva de sa til henne. Men jeg fikk henne med da vi tok frem lekene vi hadde med. 10 av de minste barna ble med oss. Det var visst veldig gøy. De ble helt oppslukt av lekene. Det ble også en del krangling om dem. Vi hadde tatt med en pose full med plastdyr og noen barbie-dukker (+hest og klær). Kranglingen roet seg etter hvert. Jeg måtte hjelpe dem å skifte klær på dukkene mange ganger. Det var utrolig hyggelig å være der med dem. Så ut som Thea Helen også koste seg og at hun satt pris på å gi bort noen av lekene sine.

Moro med barbie-dukker

Thorbjørn og Elvina hadde en fotosesjon, der de tok bilder av alle barna og de voksne.
Alle ungene synes det var veldig spennende med kameraene.
Bjørn med noen av barna

Nicolai med noen av barna
Vi spiste lunsj ved 13-14 tida. Etterpå slappet vi av. Det var en tidlig morgen i dag så det var godt å lukke øynene noen minutter. Thea Helen spilte på DS’n sin, men det er vel også en måte å slappe av på J.
Vi gikk en tur ned til elva som renner rett nedenfor barnehjemmet etter lunsj

Ved 17 tida ble det stelt i stand til dukketeater. Elvina, Nicolai og Victoria hadde tegnet geiter og troll hjemme og var klare til å fremføre et lite dukketeater for alle barna. Først forklarte Thorbjørn litt om de norske trollene, før de andre fremførte «De tre bukkene bruse». De minste barna fulgte ikke så nøye med da Thorbjørn sto å forklarte, men det ble mere moro når geiter og troll kom opp fra teppet. De måtte gjøre spillet to ganger. Ungene synes det var veldig gøy. Thea Helen også, selv om hun ikke skjønte hva de sa, men hun kjenner jo eventyret. Nicolai hadde stemmen til trollet og den største bukken. Elvina de to andre bukkene. Victoria var forteller.
Barna er klare til å se Bukkene bruse dokketeater

Thorbjørn og Bjørn måtte holde teppe
Etter dukketeateret ble det tid for takketaler og gaver begge veier. Bjørn hadde 4 presanger til 4 unger som hadde bursdag. De fikk hver sin ordbok (Swahili – engelsk). Godbless takket oss alle for at vi ville komme til dem. Vi fikk alle en gave og et kort av Kilimanjaro med en liten hilsen på. Thorbjørn sang en sang. Barna sang flere sanger, og vi måtte alle 8 frem å si noen ord. Lite forbredt som jeg var synes jeg det var pinlig, men fikk da stotret frem noen takkeord.
Bjørn får en fin kortermet "skjorte" i gave fra Godbless og Neema
Nicolai, Elvina og Victoria lekte med ungene før middagen. Victoria var uheldig og skled i grusen da hun var med på en sanglek. Hun skrubbet seg skikkelig opp. Thorbjørn måtte rense store skrubbsår på både låret og leggen mens Victoria gråt sine modige tårer. 


Vi spiste middag ute sammen med alle barna i kveld. Det var veldig hyggelig. Thea Helen spiste til en forandring ganske mye. Etterpå sa vi natta og ha det til alle sammen. Alle barna skulle reise tidlig avgårde med skolebussen i morgen. Elvina, Victoria og Nicolai ble stående ute å prate med noen av de unge voksne som jobbet der helt til midnatt. Jeg begynte å pakke. Hørte gjennom vinduet at de sto utenfor å pratet. Jeg har trivdes godt her, så det blir trist å dra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar